Fotoreportasjen: Mystiske Myanmar

Skal du sjekke ut en fotoreportasje denne uken bør det være Bergens Tidende sin sak «Mystiske Myanmar», som ble presentert i BT Magsinet 1. april. Saken er bak betalingsmur, men verd å sjekke ut likevel. Rune Eraker har fotografert råheten i landet på en ærlig og innbydende måte og Tine Eide forteller galant om forandringene. Gjennom reiser i 1998, 2006 og 2016 får vi se via Erakers foto hvordan Myanmar har utviklet seg, og personlig syntes jeg det er forfriskende at BT har satt av ikke mindre enn ni sider til fotoreportasjen som er presentert både stilsikkert og rent.

«Dette er historien om et land med studentgerilja, voldelige munker, en fredsprisvinner som har tilbrakt 15 år i husarrest og et av verdens mest brutale millitær regimer som ahr slått ned på enhver opposisjon…»

Mange av bildene er tatt fra serien «Prisoners in our own country» fra 2006, som var serien som gjorde meg oppmerksom på Eraker tidligere. Serien er ganske mye større enn saken til BT, men den er like tett på dagliglivet som man ellers kan forvente av hans arbeid, hvor de små øyeblikkene er foreviget og blir presentert som perler på en snor.

Jeg vil absolutt anbefale å bruke litt tid på å sjekke ut arbeidet hans.

Legg igjen en kommentar