Kort og godt om Vestlandets fineste sykkeltur

Å fotografere landskapet som man sykler gjennom derimot. Dét er mer i min gate.

Min søster ble som vanlig dratt med på lasset, slik hun alltid gjør om undertegnede «får en god idé». Etter tretti minutter innså vi at vi –virkelig ikke- liker å sykle. Men for en opplevelse det ble.

Foto: Chrarlotte Fagerbakke

Foto: Chrarlotte Fagerbakke

Vi snakket med en dame i 70-årene som hadde hatt hjerneslag og syklet Rallarvegen som en del av en lengre plan om å komme seg på beina igjen. Hun dyttet el-sykkelen sin, med blomster på kurven gjennom snøfonner og opp bratte bakker. Smilet gikk nærmest rundt for hver utfordring hun kom seg gjennom. Tilslutt måtte vi sykle fra henne om vi skulle komme oss frem i tide. Respekt.

Og til faren som hadde med sønnen på tur. Respekt til deg. Sønnen din så ut som om han storkoste seg, med rødsprengte kinn hver gang vi så dere. Og kjæresteparet som valgte fjellheimen som romantisk destinasjon. Jeg gjetter lunsjpause med den syke utsikten dere valgte kunne reparert de fleste problemer.

I Myrdalssvingene ble vi forbikjørt av en mann på enhjuling(!!!) og diverse oppgitte syklister bak ham. Jeg lurer på om noen nevnte at folk har dødd i disse svingene. Og til du som trodde vi leiet syklene hele Rallarvegen – vi gjorde heldigvis kun det de to gangene du passerte oss.

20160715_Rallarvegen_DSC7769 copy

20160715_Rallarvegen_DSC7766 copy

20160715_Rallarvegen_DSC7758 copy

Selv om du hater å sykle like mye som oss, var turen vel verd en ettermiddag. Med kamera, sjokolade og polarbrød i sekken. Med fine folk og gode opplevelser. Og solnedgangen i Aurlandsfjorden da vi endelig ankom Flåm.

Sykkelturen for 2017 er allerede i planleggingsprosessen, og vi er fremdeles urovekkende lite glad i å sykle. Selv hvor klisjé det høres ut, så kan man faktisk klare mer enn en gir seg selv æren for.

20160715_Rallarvegen_DSC7771

// This summer my sister and I rode our bikes down Rallarvegen from Finse to Flåm. The experience was beyond words and the memory cards filled with landscapes from another world.

Legg igjen en kommentar