Flughafen Tempelhof

Jeg har en forkjærlighet for forlatte steder. De får en egen mystisk aura rundt seg, som får en til å undre hvem som har gått her før oss og hvordan det så ut under sine glansdager. Om man ikke får litt gåsehud når man besøker Tempelhof i Berlin for første gang – ingen kommentar.

Den første flyoppvisningen fant sted over Tempelhof i 1909. Bare tanken på hvor stort det må ha vært gir meg lettere ståpels. Flyplassen var den første av sitt slag som hadde en underjordisk jernbanestasjon – og området ble brukt til militærparader frem til flyenes stortid tok over.

At flyplassen ikke ble stengt før i 2008 er for meg et under. Selv om det virker som en halv evighet å spasere fra den ene siden av rullebanen til den andre, ble jeg fortalt av flere entusiaster at banen rett og slett var for kort for moderne flytrafikk. Noen søk senere bekreftet utsagnene. Enda flere søk senere innså jeg at flyplassen jeg hadde brukt så mye tid på betydde mer for befolkningen i Berlin enn jeg overhode kunne ha forestilt meg.

Det forklarer folkelivet som fantes på flyplassen som nå er en park. Friheten. Mulighetene. Samlingspunktet.

Legg igjen en kommentar